Äntligen snö!

 
Då var man äntligen uppe i Östersund och får åka på riktig snö för första gången!!
Underbart!
 
Tyvärr har det då snöat ymnigt hela tiden och de spår som blivit uppkörda och iordningställda, hade snöat igen. Så det var mycket lösa spår, som slog igenom på varandra och svårt att hålla stadigt med skidorna. Men det gick i alla fall! 
 
12,5 km åkning så här i första taget fick jag nöja mig med...men det kommer blir många fler mil nu i dagarna som kommer.
 
                      

Tebax igen - Julen inför dörren

 
 
Ja nu var det några dagar sen sist jag skrev. Och det har vart lite si och så med träning, inte kommit till skott riktigt som jag velat, men men. Den träning som blir av är bra träning den med.
 
 
Har i alla fall hunnit med ett nytt 5000-meterstest på SkiErg'en också. Blev faktiskt bra, förbättrade tiden med en halvminut cirka och värdena såg fina ut.
 
Och visst det är ju helt underbart att ha en stakmaskin här hemma, som jag kan använda när jag vill. Men nu får det ju snart bli snö också.
 
Det kom en del snö för några dagar sen, men nu har det återigen kommit plusgrader och regn så snart är det ingen snö kvar. 
 
Jag hinner som inte med att åka något när snön kommer.
 
Men men, nu snart efter Julen är klar så blir det resa upp till släkt i Östersund. Och där finns det snö! Det kan jag lova!!
 
Sen den 6:e Januari bär det ju av och ska tävlas på skidor också för allra första gången. Blir bara mer och mer nervös.
 
Men, i alla fall. Skidkläderna är nytvättade, skidorna är nyvallade med tejp och packade så det är bara invänta avfärd!!
 
    
 
 
 
Mer och mer av grejorna är inköpta på Skistart.com 
Mycket bra ställe, coh bra utbud, fina priser och kunnig personal. Rekommenderar starkt! 😁👌
 
 

Vasaloppet Lagom - 14.

 
 
 
   
En superbra och intressant PodCast av dessa två killar. Rolig och nyttig lyssning, för alla. Men speciellt roligt att lyssna på när man själv är nybörjare och ska åka Vasaloppet för första gången.
 
 

Vasaloppet Lagom

 
Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.
 
Till Vasaloppet Lagom's Hemsida
 
 

14. Seedning och skidvett