Berg-och-dalbana

 
 
Ibland känns livet just som en Berg- och dalbana. Ena stunden upp i luften, en hissnande lyckokänsla, för att snabbt vändas upp och ner och handlöst falla mot marken.
 
Känner senaste tiden har jag börjat tvivla på mig själv, på min resa och min förmåga.
Är jag ute på för djupt vatten? Kan jag verkligen lyckas med detta, att köra ett helt Vasalopp med mina bristfälliga förutsättningar? 
 

Positivt Tänkande

 
Många som lovordar detta, att tänka positivt. Vardagliga mantran och affirmationer för att få en boost av självförtroende och självkänsla. Kanske en aning egoistiskt, men alla människor förtjänar att känna sig tillfreds med sig själv, och sin egen livssituation.
 
Ibland kan det kanske inte räcka till, med sina egna positiva hejarop, utan en gång emellan kan det kännas riktigt skönt att få den utifrån. Någon i sin närhet som man litar på, eller ser upp till, som erkänner och ser dina framgångar och peppar dig i din strävan att göra bättre.
Vi behöver alla den bekräftelsen av våran omgivning, mer eller mindre, och end el mer än andra.
 

De närmsta - en aning partiska

 
Och det är väl så, för det mesta, att de allra närmaste runtomkring en. Ja, de är nog en aning partiska i sin bedömning av dig. Och jag älskar mina nära och kära, över allt annat, och är glad till tusen för allas lyckönskningar och peppning.
 
Men vart går gränsen för vad de allra närmaste egentligen tycker? Jag menar, man vill ju inte såra någon man älskar eller håller av, eller hur? Därför lindar man in, oftast i alla fall, sanningen med dunkuddar och rosa moln. En vit lögn, på en vit lögn, baserat på ett gråaktigt täcke av sanning?
 
Det kanske är så att jag egentligen lurar mig själv. Vad säger att jag har det som krävs för att klara av ett Vasalopp egentligen? Herregud, kanske inte ens en möjlighet i världen att jag skulle klara detta med mina bristfälliga "meriter". Ingen erfarenhet av skidor, varit storrökare, latmask och otränad. Hur kan jag tro att detta skulle gå?!
 
Eller är jag på rätt väg? Kan jag förbättra mig, och öka prestationen så pass mycket att jag klarar detta? Vad säger mina resultat? Visar de en uppåtstigande trend, eller ett platt fall på magen?
 

Bubblan

 
Ärligt talat så börjar jag tvivla, och jag vet varken fram eller bak just nu. Känns inte som jag har den feedback från de som kan detta med att åka Vasaloppet. Den positiva peppning jag har från de nära, är guld värt! Älskar er för det...men den professionella synpunkten uteblir. Och just nu är denna ytterst viktig tycker jag.
 
Om det är så att jag bara fantiserar, och lever i min egna lilla bubbla i tron att kunna klara detta. Om det är så att denna bubblan avskärmar mig till den milda grad, att jag lever i en fantasivärld, med dålig självinsikt. Snälla, snälla stick hål på min bubbla. Var brysk och säg sanningen! Gärna innan jag förnedrar mig ännu mer, så jag slipper göra min resa halvvägs och avbryta med bara skammen kvar.
 
Eller så behöver jag få veta att det jag gör är bra, att det finns en chans i alla fall att klara detta.
 
Jag behöver PePp!!!


Kommentarer:

1 Anneli :

Jag är visserligen partisk men ja vet att kan klara de du vill göra ❤men du måste samtidigt känna att du vill göra de inte att du måste,för vad du än väljer har du gjort en sju jäkla resa och de är inte många som klarar de du gör 👍❤❤❤

Kommentera här: