Efter sjukdom

 
Så där, då har man haft vinterns första förkylning och hoppas den blir den sista också.
Speciellt när jag måste vara kry och frisk för att träna, träna och träna. 
 

Smått och Gott

 
Nu de närmsta dagarna, har jag fått ett paket från Skistart, med lite smått och gott. Det är ett litet startkit kan man säga, av lite vallagrejor som jag ska testa och se om jag får till.
Saken är den att jag är ju ingen expert. Vare sig när det kommer till vallning, temperaturer, snöklasser eller skidor över lag. Är ju faktiskt de första riktiga skidorna jag äger. De jag hade när jag växte upp, och sist jag stod på ett par skidor, var mycket annorlunda. De hade "anknäbbar" som bindning och de få gånger man brydde sig valla, ja då blev det galet och bara fel. Man tog den vallan man hade, kletade på utan att bry sig om det var tö, 15 minusgrader eller nysnö. Detta gav också det andra, att efter någon kilometer i spåret hade man oftast 2 dm med snö packat under skidorna. Eller så hade man inget fäste alls.
 
Så nu när jag har mina vallningsbara skidor, kommer ett problem. Jag har ingen erfarenhet eller tålamod till att sätta mig in i denna värld av valla. Och jag kan ju inte lämna in skidorna varje gång jag ska åka, eller när temperaturen eller förhållandena är annorlunda. Och inte har jag råd till att köpa vallningsfria skidor med stighudar.
 
Så då blev det detta alternativ, som en kompromiss, och det närmaste man kan komma till underhållsfria skidor. Att använda sig av fästvalla i form av tejp. Ja, tänka sig vilket framsteg det blivit sen sist jag klistrade på fäste på mina Edsbynskidor i skolan.
 
Så nu har jag ordnat så jag ska fixa bort den gamla fästvallan. Rengöra med Vallaväck. Och sen applicera tejpvallan på skidorna. Och inte att förglömma, den pinnen som man bara måste ha!! Den är faktiskt för att få bort vallan i skåran mitt under skidorna!
Man lär sig nåt nytt varje dag.
 
 

Tiden går fort!

 
 
Och nu börjar det ju närma sig. 6:e Januari ska jag vara på plats i Jämtland och köra Föllingeloppet! En skidtävling, klassisk stil på 44 km.
Detta gör jag dels för att få mer träning på skidorna, men även för att få känna på tävling och hur det är att köra lite längre lopp. Sen självklart är det ju också för att kunna försöka seeda mig en bättre position i själva Vasaloppet...som faktiskt det också börjar närma sig!
 
Smått nervös måste jag säga. Men detta ska nog gå vägen. Och håller tummar att jag fixar detta med vallan och tejpen. Kan ju inte vara alltför svårt, tycker jag. Sen är det ju bara att hoppas snön kommer riktigt här så man får ut och testa greppet....och få lite träning på skidorna också....DET behövs verkligen nu!
 
PePp!!


Kommentera här: