Back-Intervaller

Inför dagens träning begav jag mig återigen till Prästängens motionsspår i Arvika.
Från mitt förra besök igår kom jag ihåg att det fanns en hel del bra backar, som jag skulle försöka komma ihåg tills jag idag skulle köra lite Intervaller i Backe.
 
Efter att strosat runt en stund, ganska bra uppvärmning, så fann jag den perfekta backen att ha som nybörjarbacke!
 
 
Den ser inte så illa, eller allra värst ut, och det är den säkert inte heller. Om man är van med detta vill säga. Men för mig som nybörjare var den mer än nog. Och på bilden ser man bara första delen....det kommer en bit till med backe.
 
Hade ett bra program med mig också....en träningsapp som heter Endomondo. Har inte funnit ut alla finesser, men en bra grej var att den mäter distans du springer, puls, kalorier etc etc OCH skillnad i höjdmeter.
 
Så jag fick veta att denna backe var 130 meter lång och höjdskillnaden var 16 meter. 
Det gör att backen lutar med 7 grader ungefär och har en lutning på lite över 12% (12,30 för att vara exakt)
Och efter vad jag kunnat läsa mig till på nätet om backträning så är denna rätt så hyfsad att börja med i alla fall...och idag blev det 7 intervaller med vila när jag gick ner tillbaks i backen...
 
Men jag har lite andra backar, bland annat en slalombacke, som jag vill testa också, men det blir lite längre fram i sommar när jag är lite mer tränad på backar...skam den som ger sig!
 
PePp!

Liten "Slow-Start"

Ja idag tog jag mig ut i motionsspåret och fixade några kilometer.
 
Men så här i början efter "skadan" med hälsenan, så tog jag det lite lugna. Varvade Powerwalk och lite lätt jogging. Det blev ändå totalt nästan 5 km. Hyfsat tycker jag för att vara direkt efter onda hälen.
 
 
Och idag var det helt underbart väder. Nästan perfekt för att vara ute och springa. Molnigt och solen fram emellanåt och bara en 16-17 grader varmt.
 
Dagens spår var helt nytt för mig. Tidigare har jag ju testat bara Styckåsens spår, men idag blev det Prästängen även det i Arvika. Och detta spår var ju ännu bättre än Styckåsens.
Här fanns ju till och med uppmärkt med olika färger längs de olika långa banorna så man lätt kan hänga med på vilken av dem man ska följa.
 
 
 
Efter träningen tog jag mig en sväng till Badhuset och duschade och bada bastu! Gud sicken balsam för kropp och själ!
 
 
 
Hemma nu och lite i magen efter träningen. Hårt pass kan jag ju inte kalla det, men gott och väl tillräckligt!

En klapp på axeln

Jag sitter och tänker....och Plötsligt kommer jag på...
 
Att jag är ju inne på min 6:e månad som rökfri!
Inte så jättemycket kan man tycka, om man jämför med folk som klarat hålla uppe i 20 år.....men ändå!
För mig är det jättestort, snart ett halvår!
 
Och tycker det är ett gott tecken att jag inte tänker så mycket på det längre. Blir väl så....längre och längre emellan man känner något sug och längre och längre emellan tanken ens på cigaretter. Och jag har till och med avklarat två "fyllor", eller 2 kvällar med alkohol, utan att vara sugen eller trilla dit!
 
 
 
Så för att vara lite egoistisk och självgod....bara för en liten stund....så klappar jag mig själv på axeln och fortsätter min kamp!