Planerna tar sig! Biljett bokad

Planeringen framöver, mot Vasaloppet och de andra loppen jag tänkt åka innan, börjar ta sig!
 
  • Resa upp till Östersund i mellandagarna/nyår nästan helt spikad, med skjuts av Mor & Co.

  • Anmälan till Föllingeloppet så fort de släpper på dessa.

  • Biljett hem till Arvika, efter loppet, redan bokat

  • Stuga bokad i Rättvik inför Vasaloppet.

  • Kontakt med Vallabod Svahn för vallning, anmälan öppnar slutet av november. Bara ligga på låset!

  • Det mesta av utrustning klart, planerar lite kringutrustning, energitillförsel etc under loppet.

  • Kollat åtskilliga Youtube-klipp på Vasaloppet, skidåkning, teknik, uppladdning, kost, prestera mera, etc etc Finns HUR mycket som helst att koll
 
Förutom Vasaloppet, har jag tänkt och ska åka Föllingeloppet 6:e Januari. Det för att dels få känsla på att åka tävlingslopp och få känna på lite längre lopp. Men även att försöka seeda mig till en bättre placering.
 
Det är ju så, eftersom jag aldrig åkt något annat Vasalopp, eller lopp över huvud taget. Så kommer jag få starta i Startled 10 i Vasaloppet. ALLRA allra längst bak. Vilket väldigt många andra gör också. Detta gör att det blir en otrolig korvstockning i t.ex. första backen.
 
Så för att slippa denna hysteri och kaos, så kan man försöka förbättra sin startplacering/startled. Och det görs i så kallad seedningslopp. Man kan seeda sig från de flesta lopp som är 40 km eller längre, Sanktionerad av Svenska Skidförbundet, Köras i Klassisk stil och vara fler än 100 deltagare.
 
Föllingeloppet faller in under detta, och hoppas det blir strax över 100 deltagare. Vet inte hur många som kört övriga år, men borde gå att kolla.
 
Sedan ska jag ta mig en fundering om jag ska köra Mattila Ski Marathon i början av Februari. Men det beror nog lite på hur känslan är framöver, speciellt efter Föllingeloppet. För seedar jag mig hyfsat bra i Föllingeloppet, så finns ju ingen anledning att köra Mattila om jag inte tror jag kan seeda mig bättre. Å andra sidan så kan det annars vara ypperligt att köra en långloppstävling till INNAN Vasaloppet, för att få mer känning på tävling och åkning på snö.
 
Framtiden får utvisa....men är i alla fall grymt taggad....fortfarande!
 
PePp!


Kommentera här: