3 månaders förskottshyra - Sen är det bara att köra!!

Sitter fortfarande i valet och kvalet hur jag ska göra. Men det lutar mer och mer åt att hyra en SkiErg, då det säkert kommer dröja ett tag innan gymmet mitt uppgraderar sin gamla maskin.
 
Fördelarna skulle ju bli så många för mig. Jag får ut mer effektiv träning, känner jag i alla fall, när den nyare modellen är mer effektiv och jämnare. Den är också lättare att dra i, och bättre placering av reglage, bättre handtag med mer komfort gör det även roligare att träna.
 
Det är säkert bara enkla små skillnader när man kommer in på de mer träningsspecifika egenskaperna. Som t.ex. vet jag ju att det skiljer cirka 2 sekunder i fart per 500 m, samt några watt i kraft. Låter inte mycket, men nöter man många många pass på den, som jag har tanke på att göra, så gör det ganska mycket i det stora hela.
 
Sen kan man ju fråga sig om det är värt pengarna. Och det har jag frågat mig flera gånger nu. Jag har lagt upp för och nackdelar.
 
Fördelar som jag ser det är främst att jag får ut en mer effektiv träning. Jag får kortare ställtid, alltså tiden det tar innan jag faktiskt börjar träna. Man måste plocka fram grejor och göra sig i ordning, ta sig till gymmet etc. Den tiden kortas. Lätt att bara ställa sig oh köra ett träningspass här hemma. Eftersom det blir "enklare" att träna på den kommer jag köra mer, och tycka det är roligare. Och eftersom man hyr/hyrköp så behöver man inte lägga ut för hela maskinen på en gång. Den kostar ju ändå närmare 14.000 kr!
 
Nackdelarna jag ser är nog bara två. Ännu en kostnad, och sen platsbristen då jag bor i en mindre lägenhet. Men det har jag redan klurat ut några potentiella lösningar på.
 
Sista nackdelen är nog bara att jag måste få in 3 månaders hyresbelopp i deposition först, plus frakten innan jag får maskinen. Men å andra sidan så blir två månader efterkommande som jag slipper betalning.
 
Sen skriver man sig på minst 6 månader....och sen kan man förlänga och när man känner det är klart så kan man köpa loss maskinen.
 
 Har väl mer eller mindre bestämt mig....och det glädjer mig!! Ska bli sjukt kul! Nu bara försöka samla ihop till de 3 första månaderna på något sätt
 
PePp!Kommentera här: