I all ära

 
Ja så har man varit ner i gymmet igen nu på morgonen och dragit lite i SkiErg:en.
 
Och saken är ju den att jag tjatat och längtat nu att gymmet ska få upp maskinen efter renoveringen. Och nu när den är på plats, så är jag ändå inte nöjd!
 
Nu är det så att innan jag började på mitt nyvarande gym, Hälsokompaniet, så tränade jag på simhallens gamla utslitna gym i deras källare. Skillnaderna är ju astronomiska, ch går egentligen inte jämföra. Då Hälsokompaniet är ju ett större ochnyare gym, med spinning och andra gruppträning som BodyPump, Yoga, plus mängder av andra LesMilles-klasser. Alltså större utbud, nyare maskiner, fler maskiner och renoverade och större lokaler. Det skiljer sig ju en hel del i pris också de två emellan.
 
I alla fall så har båda två stakmaskiner av märket Concept2 SkiErg. Men olika modeller. Det finns två modeller, generation 1 och generation 2. 
 
                 
Generation 1                                                               Generation 2
 
Och dessa skiljer sig ju egentligen inte så mycket, fast ändå mycket!
 
På gamla gymmet hade de faktiskt generation 2, den nyare medans deras andra maskiner var gamla. På mitt gym jag är på nu där de renoverat lokaler, har mycket nyare och fler tekniskt sett mer avancerade maskiner, har den gamla fortfarande. (och bara en att tillägga)
 
Jag tycker egentligen borde det varit tvärtom.
 
Så vad spelar det för roll, kan man ju fråga sig!?
 
Mycket! tycker jag i alla fall.
 
Nu när jag testat båda så är den gamla, den jag måste köra på nu, är mycket trögare. Tycker jag får inte ut samma kraft heller i mina staktag som på den nya. Den nya känns mycket smidigare och går lättare, enligt mig. Sen är handtagen mycket mer obekväma, tycker absolut inte om remmarna som sitter på. Även om detta ska vara mer skidlik eftersom man har remmar på skidstavar....så är ju inte samma sak. Dessa remmar är både gamla, plastiga, hårda och inte speciellt sköna.
 
Så jag måste bara gnälla och tycka det blir inte lika skoj att träna på den gamla miaskinen, jämfört med den nya. Men jag kommer ju inte byta gym bara för det.....tänk bara den som hade en helt egen stakmaskin här hemma i sovrummet, eller vardagsrummet eller vart jag nu skulle få plats med den!? Men plats hade jag funnit till den....kapat soffan om så vore enda lösningen!! haha 
 Kommentera här: