Skidgång + Älghufs??!!??

Idag/eftermiddag blev det en cykeltur till Viks-skogen för att köra lite träning utomhus med stavar.
 
Blev bland annat:
  • * 6 intervaller med skidgång uppför en varierad backe. 350 m sträcka, och 20 m höjdskillnad
  • * 1,7 km skidgång kuperad terräng med både backar uppför och nedför. Passade på att ta lite längre kliv     i nedförsbackarna för att få ut stavtagen lite. Sen tog jag lite "Älghufs" på vägen nedför....
  • * såklart cykling fram och tillbaka
 
Måste erkänna att själva tekniken är jobbig att få in så här i början i alla fall. Så lätt att falla in i rytmen att föra stavarna framåt med samma sidans ben. Alltså typ Höger stav fram samtidigt som man kliver med höger ben. Men det ska ju vara TVÄRTOM!!
 
Haha....nåja det gick till slut och när man väl kört ett tag så verkar det som hjärnan, och kroppen, programmerar om sig på något vis.
 
Sen får man säga vad man vill om själva tekniken....haha....DEN är inte den bästa men det bjuder jag på. Och som jag brukar säga....kan bara bli bättre eller hur!??
 
 
 
Själva backen jag gick idag var ju absolut ingen monsterbacke, utan ganska beskedlig i sig. Men pulsen gick upp ändå och känner i kroppen efteråt att jag tränat. Så det är ju huvudsaken. Sen visst får jag ut mer av att alternera med brantare backar. Och det har jag sett ut några som jag tar nu snart framöver innan snön kommer.
 
Och sen vet jag inte riktigt om det jag testade mig på går under definitionen Älghufs, emn gjorde som jag tror jag fått med mig att det ska se ut....på ett ungefär....återigen....kan bara bli bättre!!
 
  
 
Men summa summarum så var det faktiskt roligare än jag hade trott. Efter mitt varv på 1,7 kilometer så tänkte jag nästan jag skulle köra ett till, men tog ett 6:e och sista ryck i den "lilla" backen istället.
 
Så fler gånger kommer det definitivt bli! Sjukt kul!
 
PePp!!!



Kommentera här: