Google - sök

Sitter och söker lite på Google efter bilder på hur banan ser ut i Föllinge-Loppet. Eftersom jag ska köra loppet, tanken är det i alla fall, nu i Januari 2018, så var jag nyfiken på hur det ser ut.
Tänker mig att jag ska dels köra loppet för att få lite tävlingsvana, men även kunna få möjlighet att Seeda mig till Vasaloppet så jag får starta i bättre startled. Är tanken i alla fall.
 
Så....sitter här och söker och inte långt ner hajar jag till på en bild jag känner igen. Haha....på mig själv!!
 
Det kommer upp en bild på mig från min blogg....bara så där....skojsigt! 
 
 

Motivation - 0

Jag har länge nu väntat på att mitt gym ska sätta upp Stakmaskinerna - SkiErg - så jag rejält kan komma igång. Det är en stor del av min träning, att träna på dessa maskiner eftersom det ännu inte finns snö att åka på. Och visst kan jag iväg till Torsby Skidtunnel, men det är ju inte alltid man bara kan fara dit heller. Krävs lite planering, och lediga dagar och lite annat fix.
 
Så SkiErg träning skulle vara ypperligt för mig nu, speciellt nu också när jag tränar upp och inte får belasta hälsenan fullt ut (Hälsenetendinos). Jag kan inte ut och springa i spåret, inte göra det 3000 meters test jag vill göra, kan inte ut på älghufsträning etc.
 
Saken är den att de har hållit på att renovera hela gymmet, i flera månader nu och det kommer bli så jäkla bra när det är klart. Men en del kvar för de att fixa.
 
Veckan innan O-ringen gick av stapeln i Juli i år, så trodde man att maskinerna i fråga skulle komma upp en vecka efter O-ringen, alltså första veckan i Augusti.
Sen blev det en aning försening, och så gick målare och andra hantverkare på semestrar så allt sköts upp en stund. Inget att göra åt eller hur? Men så kom allt igång igen och allt skedde riktigt snabbt. Väggarna färdigmålade, golven nylagda, fler maskiner började ställas på plats i gymmet. Men inga stakmaskiner.
 
Nu stod det still, golvlister blev försenade, och utan golvlister kunde man inte sätta upp speglar eller annat på väggarna som var väggfast....som maskinerna jag så länge längtat efter.
Inte heller detta något man kan göra åt, från gymmets sida, utan bara vänta.
 
Sedan tog det liten stund till eftersom man inväntade leverans på nya maskiner och löpband etc som måste in innan de sista maskinerna kan komma upp. Förstår man ju, eftersom man måste ju se till att allt får plats.
De nya maskinerna kom på plats för några dagar sen, och jag har väntat några dagar ytterligare för jag verkligen ville att stakmaskinerna skulle få möjlighet att komma upp....
Så! Igår kväll, sent, så gav jag mig ner på cykeln. Glad i hågen för jag trodde att NU! Äntligen skulle maskinerna vara på plats.
 
Men NEJ inte nu heller var de uppe och på plats! Jag blev riktigt irriterad, ja rent av sur och grinig. Gick ifrån gymmet, UTAN att träna något alls!
 
Men efter några arga tramptag och ett antal svavelosande eder ut mot kvällshimlen! så fick jag dåligt samvete. Mot mig själv! Kan ju inte gå här och inte träna! Nej det går bara inte. 
 
Så för att lugna ner mig och få klarhet i skallen, blev det en cykeltur på nästan en mil så där nästan på natten =)
 
 

Vasaloppet Lagom - 3.

 
 
 
 
En superbra och intressant PodCast av dessa två killar. Rolig och nyttig lyssning, för alla. Men speciellt roligt att lyssna på när man själv är nybörjare och ska åka Vasaloppet för första gången.
 
 

Vasaloppet Lagom

 
Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.
 
Till Vasaloppet Lagom's Hemsida
 
 

3. Träningszoner