Seedningslopp - Föllingeloppet

Ja efter mycket om och men så har man tagit sig upp till Norrland, och fått köra lite skidträning på riktig snö!!
 
Och så hade jag ju ett tävlingslopp inbokad - Föllingeloppet.
 
    
 
 
 
Innan loppet lyckades jag i alla fall köra kanske 6 mil. Och dessa 6 mil kan man säga var de enda milen på snö de senaste 20 åren! Loppet började bra, det var fint och kallt cirka -14 och solen bröt fram mitt på dagen. Strax under 100 startande, och inte alla som körde hela långloppet på 44 km utan många valde köra korta distansen på 22 km. Men eftersom jag tänkte jag skulle försöka seeda till Vasaloppet så körde jag den längre. Mycket trevligt folk runt i spåren som hejade på en, och jag stannade lite och pratade med de som langade varm energidryck. En fin upplevelse till en början.
 
Men...när jag kom ner till första varvningen 22 km började jag känna mig rejält stum och sliten. Stod och tog energidryck och pratade med han som höll i detta. Och enligt honom var det ingen fara, fanns många bakom mig och skulle inte oroa mig för att köra på för länge i spåret. Så till slut tog jag mig i kragen och påbörjade min andra vända i spåret. Och då visste jag att jag hade dessa uppförsbackar att ta mig uppför IGEN!! Det var nämligen cirka 9 km stigning....mycket jobbigt i alla fall. Och i backen kände jag att orken bara tog mer och mer slut. Men upp tog jag mig och fick vila mig lite i första rejäla nedförsbacken....trodde jag.
 
När jag kom i backen och så svängde det en del så tappade jag balansen lite och knyckte till ryggen. Och aj så ont det gjorde! Trodde att nu åkte jag på ryggskott igen, mitt ute i skogen!! men efetr en stund gick den absolut akuta smärtan över och jag fortsatte. Men nu körde jag sista 1,5 milen med smärtor som bara ökade och till slut gjorde det ont i varje stavtag. Men...i mål kom jag - Allra SIST!
 
 
Men kämpade mig i mål och någon ska ju komma sist. Min "segertid" på 44 km vart blygsamma 4 timmar och 32 minuter och tyvärr så räckte det inte till att seeda mig framåt i Vasaloppet. Hade jag kört en halvtimme snabbare så hade det gått.
 
   
 
 
Surt sa räven, men helt klart stolt över mig själv att jag klarade mig igenom. Var faktiskt 6 stycken som bröt loppet och inte orkade. Och funktionärerna sa att det gick inte att jämföra med Vasaloppet, för detta loppet var bra mycket tuffare banmässigt än Vasan.


Kommentera här: